Flamingokake

Skal du ha temafest? Denne dekorative flamingokaken har fjær av farget hvit sjokolade.

ca. 10 - 12 kakestykker

Vanskelig 150 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Flamingokake

Kakebunn:

75 g hvetemel
50 g maisstivelse
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
4 egg str. M/L
130 g sukker
0,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
3 ss varmt vann
1,5 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 knivsodd salt

Enkel ostekremfrosting:

1 pose Dr. Oetker Buttercream Base
100 g mykt smør
150 g kremost
250 g bringebær , friske, skylles og tørkes

Enkel smørkrem:

1 pose Dr. Oetker Buttercream Base
250 g mykt smør
0,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge

Flamingofjær i sjokolade:

150 g hvit sjokolade
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
recipe.download.for.recipe

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft.

1

Kakebunn

Smør to springformer (ø 18 cm) og legg bakepapir i bunn.

Bland mel, maisstivelse, kakaopulver og bakepulver i en bolle og sett den til side. 

Skill eggehviter og eggeplommer. Pisk eggeplommer, en tredjedel av sukkeret (ca. 43 g) vaniljeekstrakt og det varme vannet sammen inntil det er skummende. 

Pisk eggehviter, resten av sukkeret, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stivt. Vend inn eggeplommeblandingen litt av gangen. Sikt deretter melblandingen i massen og vend røren sammen. Hell røren i de to smurte springformenen (ø 18 cm) med bakepapir i bunn, og jevn ut overflaten.

Stek kakene midt i ovnen i ca. 16-20 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om de er stekt ferdig. Det skal ikke sitte kakedeig på pinnen. La kakebunnene avkjøles helt.

2

Enkel ostekremfrosting

Ha innholdet av en pose Base for Butter Cream i en bolle og tilsett romtemperert smør, og kald kremost. Pisk med en håndmikser i 4 minutter til den er lys og luftig. 

3

Montering av kaken

Ta kakebunnene ut av springformene og fjern bakepapiret. Del begge kakebunnene i to så man får fire lag til sammen.

Legg en bunn på et kakefat. Smør 1/3 av ostekremfrostingen utover og trykk forsiktig 1/3 av bringebærene ned i ostekremfrostingen. Legg på en bunn og gjenta et par ganger til med frosting, bringebær og bunn. Til slutt legges den fjerde bunnen på, og kaken settes i kjøleskap i minst 1 time.

4

Enkel smørkrem

Ha innholdet av en pose Base for Butter Cream i en bolle og tilsett romtemperert smør, vaniljeekstrakt og rosa konditorfarge. Pisk med en håndmikser i 4 minutter, til smørkremen er lys og luftig. Alternativt kan smørkremen piskes i en kjøkkenmaskin. Tilsett evt. mer konditorfarge til ønsket farge er nådd.

Smør opp kaken med med smørkremen (spar litt i en liten bolle stående i romtemperatur, dette skal brukes til å feste flamingofjærene på kaken til slutt). Bruk en spatel slik at smørkremen er jevn og glatt rundt hele kaken. Sett kaken i kjøleskap.

5

Flamingofjær av hvit sjokolade

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad til den er akkurat smeltet, sjokoladen må ikke overstige 40 ºC. Avkjøl sjokoladen ved å helle 2/3 på en marmorplate. Spre den utover og skrap den sammen og ha den så tilbake i bollen hvor den blandes med resten av den smeltede sjokoladen. Videoen viser hvordan.

Sjokoladen skal helst ha en slutt-temperatur på 28-30 ºC. Tilsett noen dråper rosa konditorfarge i sjokoladen, pass på å ikke tilsette for mye da sjokoladen kan skille seg. 

Legg bakepapir på et stekebrett. Ta en skje og hell en liten skjefull sjokolade ut på stekeplaten. Bruk skjeen til å dra utover lange ”fjær” fra midten av sjokoladen. La sjokoladen stivne i kjøleskap. 

Ta fjærene forsiktig av bakepapiret og stikk noen av de ned på toppen av kaken. Fest resten av fjærene på siden av kaken, bruk den rosa smørkremen som var satt til side tidligere.

Klipp ut flamingoens hode fra malen og lim det fast på en tannpirker, stikk hodet forsiktig inn på siden av kaken.

Tips: Sjokoladefjærene og papirpynten kan lages på forhånd.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei