Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Fransk nougat

Nougatoppskrift med ristede mandler og cocktailbær.

om 20 stykker

Enkel 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Fransk nougat

Ingredienser:

3 dl sukker
1 dl Dr. Oetker Flytende glukose
1 dl honning , flytende
2 eggehviter
200 g Dr. Oetker Mandelflak
80 g Dr. Oetker Røde Cocktailbær
80 g Dr. Oetker Grønne Cocktailbær

preparation

Tilberedning

1

Fordel mandelflakene på et stekebrett med bakepapir, og rist dem til de er gyldne i stekeovnen på 140°C. Del cocktailbærene i to.

2

Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kjele. La det koke til blandingen når 140°C, bruk et kjøkkentermometer.

3

Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin på høy hastighet. Sett deretter maskinen på lav hastighet, og tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle uten å treffe vispen. Øk så hastigheten og visp i ca. 10 min. til massen blir lysere og får luftig konsistens. Dersom nougaten ikke kleber på fingrene når man kniper av en bit, er den klar. Rør forsiktig inn mandelflak og cocktailbær slik at det blir jevnt fordelt.

4

Dryss godt med melis på et bakepapir og fordel nougaten utover, gjerne i en liten form. Dryss melis også på toppen, og legg et bakepapir over. Trykk massen utover så overflaten blir jevn. Avkjøl nougaten i kjøleskap, og del den deretter i passende biter. Oppbevares i romtemperatur.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.