Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Ostekake med cocktailbær og en smak av jul

Med vanilje, sitron og pepperkaker.

1 springform

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med cocktailbær og en smak av jul

Ostefyll:

200 g Dr. Oetker Røde Cocktailbær (2 pakker)
2,5 dl fløte
1 dl sukker
200 g philadelphiaost
1 Dr. Oetker Vaniljestang
2 ss sitronsaft
4 Dr. Oetker Gelatinblader

Kjeksbunn:

100 g pepperkaker
100 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
50 g smeltet smør

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Finhakk halvparten av cocktailbærene og del resten av bærene i to. Legg de halve cocktailbærene med snittflaten ned i en springform. Lag gjerne et mønster.

2

Bland sukker, frøene fra vaniljestangen, hakkede cocktailbær og philadelfiaost.

3

Legg gelatinen i bløt i ca 10 minutter. Varm sitronsaften, ta opp gelatinplatene, klem ut vannet og la dem smelte i sitronsaften. Når sitronsaften er litt avkjølt røres den inn i ostemassen.Pisk fløten og vend inn i ostemassen. Hell fyllet i springformen og la den stå kjølig i minst to timer.

4

Knus pepperkakene og kjeksen og rør inn smeltet smør. Fordel kjeksblandingen jevnt over ostefyllet. La kaken stå kjølig i minimum 30 minutter før den serveres. Ta av kantene på springformen og vend kaken på et fat.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.