Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Snøhvit, engelsk julekake

Vakker og overveldende Christmas cake.

om 16 - 20 kakestykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Snøhvit, engelsk julekake

Kakedeig:

350 g mykt smør
350 g sukker
6 egg - sammenvispet
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
2 pakker Dr. Oetker Røde Cocktailbær (200g)
1 pakke Dr. Oetker Grønne Cocktailbær (100g)
150 g tørkede tranebær
375 g hvetemel
75 g maismel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver

Til dekorasjon:

2 ss honning - flytende
450 g marsipan
475 g melis + litt ekstra til dekor
2 eggehviter
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
rosmarin - 9 stilker
100 g granateplefrø

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Smør en kakeform, 20cm, og kle med bakepapir. Forvarm ovnen.

Over-/undervarme 170 °C

Varmluft 150 °C

2

Kakedeig

Visp smør og sukker mykt og kremet. Visp inn eggene, og tilsett vaniljepasta. Hakk og rør in frukten. Sikt i mel, bakepulver og maismel, bruk en stor skje og bland alt godt.

3

Steking

Fordel kakedeigen i formen, lag deretter en stor grop i midten slik at ikke kaken skal heve for mye. Stek kaken i 90-105 min. til den er gylden, jevnt hevet og en stekepinne er ren når den tas ut. Avkjøl kaken i 10 minutter før den velves over på en rist for å avkjøles helt.

4

Dekorasjon

Skjær av toppen av kaken så den blir flat, dersom den hevet mye under steking. Mål kaken fra bunnen av den ene siden, tvers over kaken og ned igjen på den andre siden. Pensle hele kaken med honning.

5

Marsipan

Elt marsipanen så den blir myk og smidig. Dryss litt melis på arbeidsbordet. Kjevle ut marsipanen til en tynn leiv etter målene som ble tatt av kaken tidligere, og dekk kaken. Glatt over marsipanlokket med håndbaken, fjern overflødig marsipan og sørg for at hele kaken er ordentlig dekket. Sett kaken på et serveringsfat.

6

Frosting

Visp eggehvitene helt stive. Sikt over melis og vaniljesukker, litt om gangen, og visp godt helt til blandingen er tykk og luftig. Fordel frostingen over hele kaken, bruk gjerne en spatel. La frostingen sette seg noe, deretter festes rosmarinstilkene.

7

Til slutt...

Fordel granateplefrøene over kaken like før servering. Kaken er klar - nyt!

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.