
Saftig julekake
12 skiver
Enkel
30 minutter
En annerledes julekake med epler og kandisert frukt
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
125 g
mykt smør
125 g
sukker
2
egg
300 g
hvetemel
2,5 ts
1,25 dl
melk
Fyll
50 g
1
eple. i terninger, drysset med kanel og sukker
Se produkter
Tilberedelse :
30 minutter
1
Tilberedning
Pisk smør og sukker luftig, og tilsett. Pisk i ett egg av gangen. Pass på så det blir godt pisket. Ha bakepulver i melet, og sikt inn vekselvis med melken. Start og avslutt med mel.
2
Ha halvparten av deigen i en smurt og meldrysset 2 l brødform. Legg eplebiter, sukat og cocktailbær over deigen, og bland lett med en skje. Ha så resten av deigen over og glatt ut overflaten.
3
Kaken stekes i 50-60 minutter pa 180˚C over-/undervarme. La kaken avkjøles litt, før den vendes ut på en rist.
Oppskriftstips
Kaken nytes best fersk, men kan oppbevares innpakket i pose i 2-3 dager.
Tips
Tips: Kaken nytes best fersk, men kan oppbevares innpakket i pose i 2-3 dager.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Dansk kjekskake![]()

210 MinEnkel
Dansk kjekskake
210 MinEnkel
Dansk kjekskake
Terte med Ruby sjokolade og bringebær![]()

90 MinEnkel
Terte med Ruby sjokolade og bringebær
90 MinEnkel
Terte med Ruby sjokolade og bringebær
Dekoridé: Halloweenbrownies![]()

15 MinEnkel
Dekoridé: Halloweenbrownies
15 MinEnkel
Dekoridé: Halloweenbrownies
Smørkake![]()

40 MinEnkel
Smørkake
40 MinEnkel
Smørkake
Påskeostekake![]()

210 MinEnkel
Påskeostekake
210 MinEnkel
Påskeostekake
Saftig sjokoladekake med rødbeter![]()

72 MinEnkel
Saftig sjokoladekake med rødbeter
72 MinEnkel
Saftig sjokoladekake med rødbeter
Sjokoladekake med hasselnøttmousse![]()

75 MinEnkel
Sjokoladekake med hasselnøttmousse
75 MinEnkel
Sjokoladekake med hasselnøttmousse
Følg Dr. Oetker på sosiale medier